Jessica Zederfeldt

Efter 10 års väntan
God morgon!
Denna morgon var en riktigt speciell morgon för mig. Har ni någon gång känt er missnöjda med något utseende mässigt hos er, eller konstant har den känslan? Ni vill göra något åt det men ni vet inte om det går, hur ni ska bära er åt eller om ni faktiskt vågar ta det steget. Jag har känt så i 10 år med mina tänder.

Jag vet inte om ni har tänkt på det men det är sällan som jag ler med tänderna på kort. Och det är inte så att jag har extremt snea tänder och mår psykiskt dåligt över det varje dag. Jag kan le hur mycket jag vill och skrattar ofta. Döljer sällan mina tänder med händerna när jag skrattar, MEN ändå är det något med mina tänder och mitt leende som jag inte får bukt med i mitt huvud. Jag hade helt klart kunnat leva en livstid med utseendet på mina tänder, så hela den biten har jag verkligen fått möjlighet att bearbeta i, ja nu över 10 års tid. Men som jag ser det är det ändå något som jag inte kan bli helt tills fred med vad det gäller mina tänder. 

Jag ser mig själv i spegeln varje morgon och varje dag ser jag mina tänder som inte är så raka, proportionella och vita som jag skulle vilja. Det är antagligen ingenting som någon annan någonsin har tänkt på hos mig men jag tänker på det, flera gånger om dagen. Så besöket jag gjorde idag gjorde jag för min skull. Känner ni igen er i det här så rekommenderar jag er att inte tveka. Gör det för eran egen skull, om ni vill det.Jag har alltså sedan en tid tillbaka bokat en tid hos en specialistklink. Och detta är inget som någon stat betalar åt mig, jag gör det helt av egen ficka vilket inte är billigt. Men när jag redan vänt mig till min folktandvård för hjälp och dom bara skrattar åt det och säger att jag har tillräckligt sött utseende ändå, så är detta min sista utväg. Och har jag nu ekonomin till det och världens mest supportande sambo så bör det inte finnas något som egentligen ska stoppa mig. Så nu imorse var jag på min första konsultation på Östermalm. Ett fantastiskt team för dig (och mig) som är tandläkarrädd! Bemötandet och omhändertagandet var precis vad jag behövde, riktigt varmt och vänligt, lugnt och förstående. Vi hade en mycket rak och trevlig kommunikation vilket gjorde att jag fick tydlig beskrivning och vad vi kommer att göra för att uppnå det resultat jag önskar. Vad jag också blev glad över var att han bekräftade att folktandvården gjort bort sig ordentligt med en utav mina tänder, ett val från folktandvårdens sida som mycket enkelt kunnat undvikas men som nu gör att jag får gå den här vägen istället. (Mer om den tandläkar storyn berättar jag i ett senare skede, i min resa mot ett finare leende. Ni kommer att kunna hitta alla inlägg kring mina tänder i en ny katogori).

Hur som helst, idag fotade vi mina tänder med röntgen som man brukar, han undersökte över- och underkäke och vi diskuterade mina önskemål. Vi tittade på tandställning och jag valde vilken metod jag ville använde mig av. JA! NI LÄSTE RÄTT. Jag ska sätta in en räls! Hahaha efter 10 års längtan, äntligen. Mitt 14-åriga jag trodde aldrig att jag skulle se fram emot att ha en räls i munnen även om jag även då ville ha raka tänder. Men nu är det helt annorlunda och dessutom är detta en specialklink med nya tekniker. Så jag ser riktigt mycket fram emot det här och det kommer bli en riktigt diskret tandställning som näst intill inte syns alls, konstigt va?! På både över och underkäke. Så nu är två nya besök inbokade och sen åker den in. Spännande va! Jag vet att ni är så många fler där ute som känner precis samma sak som jag angående sin tänder så för er skull gör jag en uppdatering för varje besök och skriver mina åsikter angågnde detta här på bloggen. Så mycket som jag googlat och letat på youtube efter allt som har med estetiskt tandvård att göra, och mycket bra har jag hittat att läsa och sett klipp på, men jag har inte hittat någon blogg som skrivit om processen och sin upplevelse kring det. Så JAG gör det! ♥ Som sagt alla inlägg angågnde detta kommer ni att hitta under en ny kategori i menyn såsmåningom. 
Gilla och kommentar gärna om ni har några funderingar! 
Tack för att ni läste 
#1 - Matilda Berlin

Men WOW vad starkt utav dig! Jag vet verkligen hur det är att ha något med sig själv man inte mår bra över, och då är det fantastiskt att man kan fixa till det. Även om det inte är billigt så är jag hundra på att det kommer att vara helt och hållet värt det <333

Svar: Tack snälla för ditt stöd! <3 Ja det känns faktiskt riktigt bra även om det är lite läskigt... men jag tror som du att det kommer vara så mycket värt det i slutändan... Tack fina du! <3
Jessica Zederfeldt