Jessica Zederfeldt

Det här med att berömma sig själv!
Visst är det viktigt? Jag tänker lixom hur mycket vi kämpar med olika saker som händer kring oss hela tiden. Det kan vara både små och stora saker, men för mig är det enormt viktigt att bekräfta sig själv att man gjort tillräckligt bra i från sig. Eftersom att jag är en otroligt självkritisk person som sällan blir nöjd över saker och ting jag gör så är det stunder som just ikväll som får en att känna att man inte kunnat gjort bättre ifrån sig än man gjort under dagen. Visst ha vi det motigt just nu, men hakan upp och torka tårarna är vad som gäller just nu.

Varje kväll, eller så ofta vi kan i alla fall, när vi gått och lagt oss pratar vi om dagen vi haft och vad vi tycker att vi gjort bra. 3 saker var, jag säger 3 saker som jag tycker att jag själv gjort bra och Tobias lika så. Sen berömmer vi varadra för de bra saker vi gjort och berättar några fina saker om vad man tycker om med den andra. Kan man gå och lägga sig med en mer positiv känsla i kroppen? Det får mig att ladda om inför nästa dag och känna att jag orkar göra fler nya bra saker som jag blir glad över. Som exempel blir mina 3 bra saker denna kväll: 
Så där har ni mina 3 saker som gjort mig extra glad idag. Och som ni ser står det egentid med där, vilket jag ger mig själv nu. Jag har tagit fram en bra bok jag läst förut faktiskt, en sådan där pepp-bok. Så jag ska faktiskt fortsätta en stund till här under det mysiga täcket och borra in näsan i boken, innan vi går och lägger oss för ikväll. Men kom ihåg att berömma dig själv för alla bra val du gör och allt du åstakommer varje dag. Från det lilla till det stora! 
När saker och ting skiter sig, berömm dig själv!
Hej på er! 

Jag vet, det har varit några dagar sedan nu men vi fick ett riktigt tråkigt och problematiskt problem i Lördags innan vi åkte in till Skansen, så det är fullt upp just nu. Vi har fått redan på att vi måste flytta IGEN! Vi bor ju i andra hand, vilket är en nackdel när man inte får någon hundra procentig garanti på när man måste flytta. Varken vi eller hyresvärden hade trott att det skulle behöva bli redan efter 2 månader! Men så ser det tyvärr ut just nu för vår del. Och med tanken på bostadsbristen i Stockholm ser det inte särskilt ljust ut! Men vi håller alla tummar och öron och ögon öppna för att vi ska hitta något. Ärligt talat vet jag inte vad vi gör om vi inte hittar något... vi försöker verkligen med allt, men hör ni något så säg till! ❤ 

Vet ni, mitt allra bästa tips och knep till när saker och ting känns riktigt piss, det är att berömma sog själv och lyxa till vardagen så mycket man bara kan! Skämma bort sig och bara göra saker man blir glad av, allt det lilla ni vet. Kanske ta ett långt skön bad, träna ett riktigt skönt pass, äta något gott, umgås med någon som får en att må alldeles underbart bra eller som jag och min vän Sara gjorde igår. Vi åkte på luncheasten och fikade. Jag behövde verkligen det! Jag tog en ordentligt stor kopp varm choklad med grädde i och en muffins. Gissa om jag behövde det! 

Jag tror det är enormt viktigt att få fundera när man får tråkiga besked, det är viktigt att få vara ledsen och förtvivlad men när man fått vara det ett tag gäller det att se tillbaka på allt man åstakommit och tänka ut hur man ska lyckas ta sig dit man vill! Och framför allt, unna sig saker som ger en energi och glädje att lyckas fortsätta kämpa just dit man vill, även om det bara är en 30 minuters fika på en lunchrast en solig Tisdag. 


Midsommardrinken från igår
Nu har jag nämnt denna drink i flera gånger, både när jag gjorde den och drack den, men gisses så god den var!! Det är verkligen inte sista gången jag gör denna, det lovar jag både er och mig själv! Sockerlag på jordgubbar, det var färskpressad apelsin, vitt vin, bubbel ja ni förstår själva! Jag brukar inte vara så förtjust i när alkoholen tar över smaken för mycket, och för min del gjorde denna verkligen inte den, plus att när man gör egen drink så kan man ju styra lite själv över hur mycket alkohol det faktiskt ska smaka vilket passade mig riktigt bra!