Jessica Zederfeldt

Date night
Hej på er och ledsen för dålig uppdatering!
 
Jag hoppas att ni mår jättebra! Jag har börjat känna mig riktigt trött och orkes lös nu igen ett tag tillbaka så jag måste nog se upp lite med att köra på för hårt. Igår när jag kom hem från en riktigt bra arbetsdagar, som jag alltid har nu för tiden så kom ångesten som ett brev på posten. Jag kände mig väldigt nere och ledsen så Tobias kramade om mig och gick ut genom dörren. Sen plingade han direkt på igen och jag gick och öppna. Och där stod han charmig och snygg och frågade om han fick bjud mig på dejt. Haha åh, så söt och vad mycket det gjorde för min kväll. Så vi kilade upp till en restaurang i närheten av oss och åt trerätters, en tisdagskväll. Och det var så ljuvligt gott. Skagenröra med avokado, pasta med oxfilé, kantareller och krämig rödvinssås med grädde. Jag tog en så supergod alkoholfri drink, en sur med ananas juice och en efterrätt. Mums så gott! Sen satt vi och bara njöta och pratade ett par timmar, ett riktigt pepp talk. Snacka om att han vet exakt vad som behövs när det behövs! Det var så mysigt. 
 
Det är verkligen en viktig grej för oss att göra regelbundet varje månad, att vi bjuder varandra på dejt, hittar på mycket roliga saker tillsammans som ger ordentligt med kvalitetstid. I vinter har vi en hotellövernattning med middag som väntar i stora vackra Stockholm.
 
 
Som sagt alllt går lite upp och ner, men jag fortsätter bara försöka göra det bästa jag kan av det hela. Och nu ska jag sätta mig och skriva en lista för vad som ska fixas innan jag går och lägger mig. Organisation och massor av listor är det som funkar bäst och som jag mår bäst av. Hur gör ni för att få allt att gå ihop?
 
Tack för att ni läste det här inlägget! ♥
WORK WORK WORK
Det är ganska mycket just nu med studier och jobb så jag kände att den här listan passar rätt bra idag! En liten work-lista. Jag har jobbat fram till 13.00 idag och nu är det som sagt studier som gäller så det är bara att köra på. Men ni får i alla fall en lista så länge, riktigt rolig att göra faktiskt! Det är nu jag inser hur mycket jag faktiskt har gjort, och då är ändå inte detta allt! Vad långt man kommit egentligen när man tänker tillbaka! 
 
1. Vad ville du bli när du var liten?
Jag ville öppna en restaurang med min mamma, vet till och med att jag skrev matsedeln som vi skulle ha på restaurangen. Mamma förvarade den i ett skåp så vi skulle kunna sparaden till jag blev stor och när det alltså var dags att öppna restautangen.
 
2. Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring?
Vet inte, om frågan syftar på jobb så var det nog make up artis, mäklare eller något inom sjukvården. Jag visste i alla fall att jag skulle bli stenrik när jag blev vuxen!
 
3. Vilka var dina bästa / sämsta ämnen i skolan?
Tror inte jag hade några speciella, allt var lixom ändå helt okej. Men jag vet att jag tyckte mycket om naturkunskap, psykologi och kreativa och praktiska ämnen.
 
4. Vad gjorde du efter gymnasiet?
Då åkte jag och 3 kompisar utomlands till Malta, där lärde jag känna en skottsk familj som jag höll kontakten med även efter resan och ca 3 månader efter att jag kom hem åkte jag över till dom och bodde där i två veckor. Wow vilken upplevelse det var, ett av mina bästa val i livet. 
 
När jag kom hem där ifrån hoppade jag på en utbildning till konditor och året där efter hade jag tagit min yrkesexamen, samtidigt jobbade jag extra i en matbutik för att spara så mycket jag kunde och få möjlighet att köpa lägenhet.
 
5. Vilket var ditt allra första jobb?
Om man inte räknar med sommarjobbet som var tre sommrar på en ekonomiavdelning för en av södra Stockholms populäraste restauranger eller att jag sålde jultidningar som liten så var det som resursperson/avlastningsperson åt en liten underbar flicka som har en kronisk sjukdom. Min första riktiga heltidsanställning var på matbutiken efter att jag tagit examen som konditor.
 
6. Vad har du haft mer för yrken?
Som sagt jag har:
Sålt jultidningar
Arbetat på en ekonomiavdelning för en restaurang under sommararna
Varit resurs/avlastningsperson 
Arbetat i många olika matvarubutiker så som; Hemköp, Ica Maxi, Coop, och via ett bemanningsföretag som skickar ut till olika butiker
Jag jobbar fortfarande idag som vikarie på en förskola
 
 
7. Vad går ditt nuvarande jobb ut på?
Enligt min filosofi, att vägleda barn till ett sunt tankesätt, hjälpa dem att utveckla sig själva som person.
 
8. Vilka är dina starka / svaga sidor på ditt jobb?
Jag anser att jag under arbetets gång har blivit en felxibel person, lyhörd och arbetsvillig. Dom svaga sidorna är att jag använder extremt mycket energi under en kort period så jag blir lätt trött fort. En annan svag sida är att jag har extremt svårt att låta bli alla goda sötsaker som alltid finns inne i fikarummet på rasten...
 
9. Nämn något som du är extra stolt över att ha gjort i ditt jobb?
Att se hur bars självförtroende växer i och med att man har hjälpt till med stöttande ord, ge dem tankernötter som de själva kan bygga vidare på och se hur de blir en allt mer självgående individ tack vare att man tror på dom.
 
10. Vad skulle du vilja jobba med om du inte hade det yrke du har i dagsläget?
Helt klart receptionist på ett hotell, jag ÄLSKAR kundkontakt, bröllopskoordinator eller kick ass coch.
 
11. Vad tror du skulle vara det sämsta jobbet för dig?
Att sitta instängd på något kontor med enbart administrativa uppgifter, eller någon typ av försäljare.
 
12. Vad gör du om fem år?
Yrkesmässigt kommer jag vara färdig examinerad förskollärare med en fortsatt hunger att vilja läsa fler kurser på sidan av. Jag kommer att vara anställd på en riktigt bra förskola och vara i full gång med att samtidigt göra min dröm om att öppna en egen förskola möjlig. Ut över detta kommer jag säkert lyckas ha dragit på mig något kväll eller helg jobb som drar in ytterligare lite pengar för sparande. Tänker vi utanför yrkesområdet kommer jag och Tobias bo i ett radhus med en liten plutt på G ♥ Tror ni jag klarar det?!
 
Tack för att ni läste inlägget! ♥
Presenter till mig själv!
Kommer ni ihåg att jag skrev om att jag brukar ge mig själv en liten present varjen gång jag klarat en kurs i min utbildning? Om inte så är det för att jag ska motiveras lite extra för att kämpa vidare och dels för att det är bra att få skämma bort sig själv ibland. Och den här gången tänker jag, kanske om jag lyckas få högst betyg i kursen, att jag ska slå till ordentligt. Vet ni, varje gång jag har en såndär dag där jag inte känner att jag orkar klä upp mig, jag vill inte ha något som sitter särskilt tajt, utan något lite mysigt med ändå välklätt. Då tänker jag ALLTID på dom här kabelstickade tröjorna från Gant. Materialet är ju bara så underbart. Men jag har ingen sån tröja i garderoben och nu när hösten kommer så kommer jag ju definitivt kolla in i garderoben 100-tals gånger och känna den här känslan. Så om jag nu klarar kursen med högsta betyg så ska jag nog köpa mig en sån här mysig och fin tröja. Vissa materiella saker BEHÖVER man faktiskt!! Så vi får hålla tummarna att allt går bra, än så länge ser det ljust ut. Bara en uppgift kvar med poängbedömning och det är den som jag behöver få hösta poöng i, sen är jag värd den tröjan. Har ni något knep för att motivera er lite extra mycket?? Dela med er, jag vill veta! ♥
 
Tack för att ni läste inlägget! ♥